PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Küçük Esnaf gelir Vergisinden Muaf Olacak

Altay Elektronik
13.Mart.2021, 11:04
Ekonomi reform paketini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa müjde verdi. Erdoğan, kuaför, tornacı, çay ocağı işletmecisi gibi küçük esnaf gelir vergisinden muaf olacak". dedi.
Ekonomide yeni dönemi başlatacak 'Ekonomi Reform Paketi'ni açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan binlerce esnafa da vergi müjdesi verdi.
850 BİN ESNAFA VERGİ MÜJDESİ
Erdoğan, "Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Salgın döneminde esnafımızın ne derece zorlu mücadele ettiğini biliyoruz. Dar gelirli küçük esnafımıza vergi muafiyeti de yer alıyor. Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz." dedi

ateşelektronik
13.Mart.2021, 12:21
basit usul zaten ne vergi veriyor ki ben basit usuldeyim mesela 150-200 tl yıllık vergi var.ÖNEMLİ OLAN STOPAJ,KDV GEÇİCİ VERGİ hele stopaj dedikleri şey tamamen haraç gibi bişey ve saçma sapan bir vergi sistemi.Yaw ben ödediğim kiranın vergisini niye veriyorum? insanları sahtekarlığa zorluyorlar kiracı mecburen düşük kira gösteriyor ve bunu devlette biliyor.vergi denilen şey kazanç karşılığı alınır parayı mal sahibi alıyor vergisini kiracı veriyor saçmalığın daniskası bunu özal çıkardı kdv ile birlikte eskiden yoktu.2 yıldır basit usule geçtim bu haracı vermekten kurtuldum.

eryılmazelektronik
13.Mart.2021, 14:41
İnşallah öyle olur.
Biz kira yardımından ve aylık desteklerden yararlanamadık.